Artikelarkivet
Här arkiverar vi alla våra gamla artiklar.
Artikel id: 38
Nyhetsbild
2012-06-16 10:50
Barbro "Lillbabs" Svensson besökte Malung på söndagen, Guldklave-dagen. Hon stod i Grönlandsparken under dagen och signerade vykort som besökarna kunde posta till sig själv eller bekanta. Tv Malung-Sälen fick en intervju med den folkkära artisten. Även Åsa Hedlöf som är ansvarig för Guldklaven i Malung har Tv Malung-Sälen en intervju med. Guldklaven är ju ett arrangemang med stor förberedelse. Här gäller det att kontakta artister och dansband i god tid och att få det hela att fungera bakom kulisserna. En utmaning som Åsa gillar.

Tom Andersson som är krögare i Malung har fullt upp under denna hektiska vecka med att servera mat till de tusentals turister som gästar Malung varje dag. Här går det åt en hel del dricka och mat. Kyckling och lax finns bland annat på menyn. Långa köer ringlar sig sakta till matserveringen och det luktar ljuvligt. Se en intervju med Tom Andersson på Tv Malung-Sälen. Tom är inte bara krögare för krögartältet utan även för Tom´s bar som ligger längs gågatan.

Runt hela centrum, Grönland, i Malung kokar det av aktiviteter. Här bakas stomp, ett slags tunt mjukt bröd, som gästerna kan få pinfärskt och hett i sin påse hem. Mums till kvällsfikat eller frukosten. I Grönlandsparken står även husvagns-jätten Polar och visar upp sina husvagnar och husbilar, något som är vanligt att bo i under Danbandsveckan i Malung. Husvagnar och husbilar som är nästan lika stora som en riktig villa, med alla bevkämligheter som rinnande hett vatten, dusch och el. Kort sagt allt du behöver som turist i dansbandsland.
Senaste tv-sändningen

1.Reportage från Lännviksrevyn 2023.
Intervju med Erik Karlsson och Elin Folkesson

2.Dansbandzsnack från Svenska Dansbandsveckan. Programledare Lars Bälter

1. Från fångstgropar till fornsök med Patrik Olsson. Intervju med Patrik om hans stora intresse att leta lokala fornminnen. Vi får även några filmsekvenser från hans föreläsning i regi av föreningen Quarnstensgrufvans vänner.

2. The dance journey Del 3.. Show med Malung-Sälens kulturskolas danselever. Inspelad 2023.
Sevärt från arkivet
Sändning 2010-07-20
1. Grönlandsparken med Tur-Åke, Sten & Stanley, Anne & Agneta, Divine med flera.
2. Reklam.
3. Göran på Ares skor och "Skosåpan".
4. Perikles på Orrskogen Malung. "Var ska vi sova i natt?".
Sändning 2020-09-14
1. Människan och skogen Del 1. En guidetur med Lars och Anna-Britta Henriksson runt Västra Malungs skogen. Arrangör är Quarnstensgrufvans vänner. Vi får i Del 1 en inledande berättelse hur man levde på skogens möjligheter förr i tiden.

2.Reklam


3. Vi firar TV Malung-Sälen 25 år
med gamla godingar genom åren DEL 1. Musik från TV studion och Stand up med Martin LJUNG 1996.

4. Nyheter från EU Parl-TV


5. Senaste från REDBULL-TV
Sändning 2009-09-14
1. Malung år 2000. Nostalgisk tillbakablick vad som hände i Malung år 2000. Från Tyngsjö i söder till Sörsjön i norr. (65 min.)
2. Reklam.
3. Biotrailers.
Partners och sponsorer:
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Reklambild
Copyright © 1995-2024 TV Malung-Sälen AB. Citering är tillåten om källan anges. Vi reserverar oss för eventuella informationsfel. Hemsida är producerad av Mikael Danielson.